Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині викрито схему незаконного переправлення військовозобов’язаних до країн Євросоюзу

За процесуального керівництва Вінницької окружної прокуратури викрито вінничанина, який організував протиправну схему переправлення військовозобов’язаних до країн Євросоюзу.

Йому інкриміновано підроблення документів та їх використання, незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний як фізична особа-підприємець мав ліцензію на здійснення міжнародних перевезень вантажними автомобілями.

З травня по жовтень 2022 року він створював заявки у підсистемі Єдиної комплексної інформаційної системи для перетину державного кордону водіям призовного віку. Вносив неправдиві відомості про громадян, які не перебували з ним у трудових відносинах.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Вінницького районного управління поліції ГУ Нацполіції у Вінницькій області, оперативний супровід – Управління СБУ в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.