Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині та Львівщині викрили чергові схеми незаконного переправлення осіб через кордон

За процесуального керівництва Львівської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом особам за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрювані в умовах воєнного стану допомагали військовозобов’язаним виїхати за кордон.

На Львівщині іноземець, який тимчасово проживає в обласному центрі, виготовляв для охочих уникнути мобілізації фіктивні довідки про інвалідність. На їх підставі чоловіки могли потім виїхати за кордон. Він консультував і координував процес протиправного перетину держкордону.

Свої послуги підозрюваний оцінив у 6 тис доларів США.

На Вінниччині двоє місцевих жителів організували схему для виїзду призовників за межі України. Вони надавали поради й інформували про маршрут до державного кордону, умови та час його перетину поза межами офіційних пунктів пропуску.

Грошова винагорода за це становила 3,6 тис доларів США і 3,4 тис євро з однієї особи.

Правоохоронці затримали усіх підозрюваних у порядку ст. 208 КПК України під час отримання коштів.

Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та визначено розміри застави.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Львівській та Вінницькій областях, оперативний супровід – співробітники регіональних Управлінь СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.