Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині співробітника поліції підозрюють у замаху на вбивство кількох осіб

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури посадовій особі з числа керівного складу одного з райуправлінь поліції повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на умисне вбивство двох або більше осіб з хуліганських мотивів (ч. 2 ст. 15, п. п. 1, 7 ч. 2 ст.115 КК України).

За даними слідства, ввечері у позаробочий час правоохоронець в стані алкогольного сп’яніння перебував у громадському місці. При собі він мав табельну вогнепальну зрою, яку не здав у встановленому порядку.

На пропозицію перехожих, які запропонували йому та колезі допомогу, поліцейський відреагував неадекватно та безпричинно почав стріляти зі зброї з бойовими набоями. Серед людей, у напрямку яких він здійснював постріли, були й діти. 

Одним із пострілів підозрюваний поранив 18-річного юнака, кількома іншими – пошкодив автомобілі громадян.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому. 

Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою без можливості внесення застави та відсторонив його від займаної посади.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.