Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Вінниччині повідомлено про підозру псевдоконтррозвіднику, який за 3 тис доларів США обіцяв вплинути на начальника медчастини

За процесуального керівництва прокурорів Вінницької спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону повідомлено про підозру громадянину за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, громадянин, користуючись своїм авторитетом та особистими зв'язками, видавав себе за так званого співробітника військової контррозвідки СБУ. За грошову винагороду він пообіцяв військовослужбовцю вплинути на начальника медичної частини Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону для прийняття рішення про переведення його на стаціонарне лікування до цього медичного закладу.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України після надання другої частини обумовленої суми неправомірної вигоди – 2 тис доларів США. Раніше він вже одержав першу частину хабара в сумі 1 тис доларів США.

Наразі готується клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Вінницькій області за оперативного супроводу співробітників ГУ ВБ СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.