Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Тернопільщині судитимуть правоохоронця, який організував нарколабораторію в орендованому гаражі

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно співробітника Управління стратегічних розслідувань в області ДСР НП України за фактом організації місця для незаконного виготовлення психотропних речовин, а також наданні приміщення з цією метою (ч. 2 ст. 317 КК України).

Слідством встановлено, що наприкінці 2021 року правоохоронець нібито документував діяльність злочинної групи, яка виготовляла небезпечні психотропні речовини PVP та амфетамін. Але насправді, працівник поліції разом зі спільником організував незаконний бізнес, залучивши до нього чотирьох осіб.

Він підшукав приміщення для лабораторії – гараж в кооперативі в одному з районів Тернополя та орендував його для зберігання власного авто. Гараж обладнали спеціальним інвентарем та лабораторним посудом для виготовлення психотропних речовин. Виробництво психотропів тривало з грудня 2021 по серпень 2022 року.

Досудове розслідування здійснювалося ТУ ДБР, розташованим у м. Львові.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.