Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині припинено діяльність підпільного мініцеху з виготовлення контрафактного алкоголю – вилучено понад 2000 літрів продукції

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури припинено діяльність групи осіб, яка займалась незаконним виготовленням алкогольних напоїв (ч. 1, ч. 3 ст. 204 КК України).

За даними слідства, фігуранти кримінального провадження налагодили незаконну реалізацію контрафактних підакцизних товарів на території Сумської області. 

Правоохоронці провели санкціоновані обшуки в місцях зберігання та виготовлення алкогольних виробів у двох населених пунктах. Виявлено та вилучено саморобну продукцію: майже 1000 літрів горілки, 280 літрів коньяку, 970 літрів спирту, 39 блоків цигарок без марок акцизного податку, 2 авто, на яких перевозився незаконно вироблений товар, а також понад 1 млн грн.

На даний час вся вилучена продукція передана для проведення експертних досліджень. Після цього буде прийнято рішення про притягнення до кримінальної відповідальності осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів.

Незаконний обіг алкогольних та тютюнових виробів припинено слідчими Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Сумській області у взаємодії зі співробітниками Управління Стратегічних розслідувань в Сумській області та 5 прикордонного загону (м. Суми).