Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині припинено діяльність групи осіб, які облаштували нарколабораторію

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури трьом чоловікам повідомлено про підозру за фактом незаконного обігу психотропної речовини та прекурсорів (ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 311 КК України).

За даними слідства, в приватному будинку одного з населених пунктів Сумського району підозрювані облаштували лабораторію, де виготовляли амфетамін, використовуючи прекурсори.

Правоохоронцями провели санкціоновані обшуки в нарколабораторії, за місцями проживання фігурантів та в автівці одного з них. За результатом слідчих дій виявлено близько 1 кг амфетаміну, 5 кг прекурсорів фенілнітропропен, ємності з речовинами та складовими для виготовлення психотропів, різноманітне лабораторне обладнання, електронні ваги, мобільні телефони, ноутбуки, грошові кошти та набої. Все виявлене правоохоронці вилучили та направили на експертизу.

Наразі за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з альтернативою 1 млн 74 тис грн застави.

Діяльність групи припинено співробітниками відділу протидії кіберзлочинам у Сумській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України спільно із слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в Сумській області за силової підтримки роти поліції особливого призначення.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.