Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Сумщині повідомлено про підозру учасникам організованої групи – ошукали 37 людей по всій Україні, продаючи неіснуючі товари

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури трьом учасникам організованої групи повідомлено про підозру у шахрайстві (ч. 3 та ч. 4 ст. 190 КК України).

За даними слідства, сумчанин залучив до незаконної діяльності співмешканку і товариша. Вони створювали в інтернеті фіктивні оголошення про продаж товарів, що наразі користуються попитом – генератори, котли, дитячі товари.

Підозрювані отримували аванс чи повну вартість з бажаючих придбати товар, після чого на повідомлення не відповідали. Покупці залишались і без коштів, і без товару.

Встановлено, що за три місяці такої діяльності підозрювані ошукали 37 осіб на 255 тис грн, серед потерпілих є також і військовослужбовці.

Під час проведення 6 обшуків правоохоронці вилучили гроші, банківські картки, мобільні телефони. У організатора також вилучено згортки з канабісом, йому додатково інкриміновано незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

Діяльність підозрюваних припинено прокурорами спільно зі співробітниками управління карного розшуку спільно з працівниками відділу кримінального аналізу та слідчими слідчого управління ГУ Нацполіції в Сумській області за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.