Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Рівненщині повідомлено про підозру організатору нелегального виїзду за кордон військовозобов’язаними

За процесуального керівництва Здолбунівської окружної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у незаконному переправленні через державний кордон України військовозобов’язаних чоловіків (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, за 3200 доларів США житель Житомирщини зі спільниками через одну з військових адміністрацій вніс дані жителя Здолбунова до системи «Шлях», з допомогою якої водії призовного віку можуть перетинати кордон. «Клієнт» не мав жодного стосунку до міжнародних перевезень чи волонтерських організацій, які працюють на потреби ЗСУ.

За свої послуги чоловік взяв 20000 грн авансу, решту грошей «клієнт» відправив коли вже були готові документи, які виконавець надсилав замовнику поштою.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного виявлено та вилучено банківські картки, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Встановлюються інші причетні до вчинення злочину особи.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ВП №6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП ГУ НП в області за оперативного супроводу Управління СБУ в Рівненській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.