Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Прикарпатті підприємицю підозрюють у самовільному захопленні земель ДК «Укроборонпром» та привласненні обладнання

За процесуального керівництва Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону повідомлено про підозру керівниці підприємства за фактами самовільного зайняття земель, привласнення та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом і невиконання судового рішення (ч.2 ст.197-1, ч.4 ст.191, та ч.1 ст.209, ч.2 ст.382 КК України).

За даними слідства, посадовиця у квітні 2017 року, уклавши договір із підрозділом державного концерну «Укроборонпром» про  купівлю на аукціоні майже 3 тис кв м механічного цеху у м. Івано-Франківськ, здійснила самовільне зайняття понад 0,3 га сусідньої території та унеможливила до неї доступ працівникам заводу.

Надалі підозрювана заснувала ще одне підприємство. Наділила себе організаційно-розпорядчими і адміністративно-господарськими функціями та передала до статутного капіталу понад три десятки одиниць обладнання, яке повинна була повернути. Натомість вона привласнила і використовувала це майно.

Прокурори звернулися до суду, щоб витребувати із незаконного володіння вказане майно або відшкодувати його вартість – понад 240 тис грн. Західний апеляційний господарський суд підтримав позицію органів прокуратури, однак підозрювана рішення проігнорувала. Відтак, у червні 2020 року Івано-Франківський міський відділ державної виконавчої служби відкрив виконавче провадження.

Наразі підозрюваній обрано запобіжний захід.

Крім цього прокурори готують позов до суду з метою витребування самовільно захоплених земельних ділянок.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.