Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На потреби ЗСУ передано товари військового призначення на 5 млн грн

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора на потреби Збройних Сил України передано товари військового призначення – каски, бронежилети, тепловізори, квадракоптери на загальну суму близько 5 млн грн.

Ці товари вилучені під час досудового розслідування за підозрою групи осіб в ухиленні від сплати митних платежів при ввезені товарів під виглядом гуманітарної допомоги під час воєнного стану та подальшої їх легалізації на території України (ч. 3 ст. 212 ч. 3 ст. 209 КК України).

За даними слідства, підозрювані здійснювали закупівлю товарів військового призначення в країнах Європейського Союзу. Використовуючи підроблені документи, відповідно до яких постачальниками товарів нібито були благодійні організації, у тому числі іноземні, оформлюючи відправлення гуманітарної допомоги від їх імені, підозрювані організували їх ввезення в Україну.

В подальшому ці товари були легалізовані на території України шляхом реалізації за завищеними цінами. 

Таким чином підозрювані ухилилися від сплати до бюджету митних платежів на загальну суму 23 млн грн та легалізували майно, одержане злочинним шляхом, на суму 71,9 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється детективами Бюро економічної безпеки України за оперативного супроводу співробітників СБУ.