Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Одещині викрили кримського «самооборонівця»

За процесуального керівництва прокуратури автономії учаснику так званої «Самооборони Криму» повідомлено про підозру у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також участі у незаконному збройному формуванні (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 260 КК України). 

За даними слідства, наприкінці лютого 2014 року громадянин України долучився до лав незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Разом з іншими учасниками НЗФ, підозрюваний був задіяний в охороні мітингів проросійських сил та блокував адміністративні будівлі у місті Судак Автономної Республіки Крим. «Самооборонівці» патрулювали вулиці міста та здійснювали незаконні перевірки документів громадян України й обшуки транспортних засобів.

Також «самооборонівці» охороняли «громадський порядок» під час проведення незаконного кримського «референдуму» 2014 року.

Пізніше за свої «заслуги» перед окупантами підозрюваний отримав фейкову медаль «За захист Криму». 

Розчарувавшись в «ідеях руського міра», підозрюваний переїхав на материкову частину України.

За результатами проведених обшуків за місцем проживання підозрюваного в Одеській області, виявлено та вилучено матеріали, що підтверджують його сприяння окупаційним органам влади – речі, які є доказами його протиправної діяльності, зокрема і медаль від окупантів.

Судом задоводено клопотання прокуратури автономії та застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється ГУ НП в АР Крим та м. Севастополі, оперативний супровід – ДКР СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.