Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Одещині ліквідовано нарколабораторію – вилучено 7,5 кг психотропів вартістю близько 14 млн грн

За процесуального керівництва Малиновської окружної прокуратури м. Одеси припинено діяльність нарколабораторії на Одещині.

Її організаторам повідомлено про підозру у незаконному виготовленні та зберіганні з метою збуту психотропних речовин (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, двоє братів у Роздільнянському районі обладнали нежитлове приміщення своє матері під нарколабораторію. Там вони виготовляли на замовлення «Alfa-PVP» та збували його через Телеграм-крамниці.

Підозрюваних затримали у порядку ст. 208 КПК України безпосередньо під час виготовлення психотропів. Наразі за клопотанням прокуратури їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, банківські картки, електронні ваги, обладнання для виготовлення психотропної речовини, зокрема полімерні каністри та бочки з прозорою рідиною, лабораторні штативи, тестери для кислотності води, будівельні міксери, скляні колби, лійки, респіратори, рукавички та холодильники.

Також вилучено майже 7,5 кг кристалічної речовини білого кольору, яка за результатом експрес-тесту містить наркотичний засіб креку (кокаїнової основи), а також 120 л наркотичної речовини в формі вільної основи та близько 200 л хімічних речовин. Загальна вартість вилученого на «чорному ринку» близько 14 млн грн.

Наразі перевіряється причетність до незаконної діяльності неповнолітнього сина одного з підозрюваних та особи, яка перебуває у слідчому ізоляторі і безпосередньо підшукує адміністраторів Телеграм-каналів для збуту психотропів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі ВП № 1 ОРУП № 1 ГУНП в Одеській області за оперативного супроводу співробітників ДУ «Одеський слідчий ізолятор», Управління міграційної поліції ГУНП в Одеській області.

Примітка: відповідно до ст.62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.