Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Львівщині та Черкащині повідомлено про підозру двом місцевим жителям, які обіцяли ухилянтам документи про непридатність до військової служби

За процесуального керівництва спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону та Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру двом місцевим жителям, які сприяли військовозобов’язаним в ухиленні від мобілізації на військову службу.

Жителю Трускавця на Львівщині інкриміновано незаконне переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України), черкащанину – одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, підозрювані за грошову винагороду зобовְ’язувалися «вирішити питання» з виготовленням документів про непридатність до військової служби. На їх підставі ухилянти могли безперешкодно виїжджати за кордон у період дії правового режиму воєнного стану.

Свої послуги вони оцінили у 6000 та 7000 доларів США з однієї особи.

Правоохоронці затримали обох підозрюваних у порядку ст. 208 КПК України під час отримання частини обумовленої грошової винагороди.

Наразі їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою та визначено розміри застави.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі ГУ Нацполіції у Львівській та Черкаській областях, оперативний супровід – співробітники регіональних Управлінь СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.