Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Львівщині під час одержання хабара затримали заступника одного із міських голів та директора комунального підприємства

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру заступнику голови одного із міст Львівщини та директору комунального підприємства за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, підозрювані вимагали «відкат» від приватного підприємця. Він займався постачанням піску на замовлення комунального підприємства, що перебуває у підпорядкуванні міської ради.

За гроші вони обіцяли сприяти у виконанні умов укладеного договору і в оплаті за поставлений пісок. А також не створювати штучних вимог щодо кольору та якості піску, які фактично не були передбачені договором.

Всього посадовці одержали від підприємця 42 тис грн неправомірної вигоди – по 21 тис грн кожен.

Обох затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання раніше обумовленої частини неправомірної вигоди. Вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів та відсторонення їх від посад.

Слідчі дії тривають. Встановлюються інші причетні особи.

Досудове розслідування здійснює Головне управління Нацполіції у Львівській області, оперативний супровід – УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку та встановлено обвинувальним вироком суду.