Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Луганщині судитимуть двох посадовців за колабораціонізм

Прокурори Луганської обласної прокуратури та Сєвєродонецької окружної прокуратури направили до суду обвинувальні акти стосовно двох громадян України за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що в травні 2022 року колишній судовий експерт в Луганському НДЕКЦ МВС вступив у злочинну змову з окупаційною адміністрацією РФ та представниками так званої «ЛНР».

Обвинувачений добровільно обійняв керівну посаду «начальника відділу землекористування, архітектури та містобудування адміністрації міста Рубіжне ЛНР».
Інший обвинувачений у липні 2022 року приступив до виконання обов’язків «голови Червонопопівської селищної ради Кремінського району».

Наразі вони виконують організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території Луганської області.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.