Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Київщині судитимуть приватного нотаріуса, який незаконно зареєстрував за ТОВ право власності на землі вартістю понад 53 млн грн

Прокурори Вишгородської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно приватного нотаріуса одного з нотаріальних округів Київщини за фактом зловживання повноваженнями (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2018 році приватний нотаріус з метою отримання неправомірної вигоди, здійснив несанкціоновану зміну інформації, яка міститься в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Він перереєстрував право приватної власності на дві земельні ділянки у м. Вишгороді з одного товариства на інше. Їх площа становить 4 га, вартість – понад 53 млн грн. При цьому обвинувачений знав, що ці землі, відповідно до рішення суду, належать міській раді, а не товариству з обмеженою відповідальністю.

Відтак своїми діями приватний нотаріус спричинив шкоду державі на загальну суму понад 53 млн грн.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.