Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Кіровоградщині затримано інформатора, який збирав розвіддані про військові об’єкти за обіцянку працевлаштуватися до фсб рф

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури повідомлено про підозру уродженцю Донеччини за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, 20-річний чоловік погодився працювати на військову розвідку країни-агресора. За якісну роботу йому обіцяли навчання та працевлаштування в органах фсб рф.

Протягом травня-липня 2023 року він неодноразово надсилав представникам російських розвідувальних органів через месенджер Telegram дані про військові об’єкти та можливі місця дислокації української армії.

Підозрюваний передавав координати військових частин, відомості про підрозділи тероборони, а також розташування об’єктів протиповітряної оборони. 

Спецслужбу країни-агресора також цікавила інформація про населені пункти, де будуть розміщуватися військовослужбовці Збройних Сил України, їх кількість та рід військ.

За ці «послуги» підозрюваний отримував грошову винагороду на банківську карту. При цьому постійно у представника спецслужби авансовий платіж за роботу.

Інформатора рф затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Наразі до нього застосовано судом безальтернативний запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Управління СБУ у Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.