Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Кіровоградщині викрито керівника благодійної організації, який незаконно переправляв призовників через кордон

За процесуального керівництва Кіровоградської обласної прокуратури викрито керівника благодійного фонду та його спільників, які незаконно переправляли осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, схему організував директор благодійного фонду у Кропивницькому. До незаконної діяльності залучив мешканця Києва, представника ще однієї благодійної організації.

Вони пропонували військовозобов'язаним виїхати за межі країни як водії, що перевозять гуманітарну допомогу чи різноманітні вантажі для потреб армії. Для цього псевдоволонтерів за гроші реєстрували у системі «Шлях». Це давало чоловікам право безперешкодно виїхати за межі України під час дії воєнного стану. Вартість такої послуги становила від 3300 доларів США, яку ухилянти сплачували у кілька траншів.

Викрили учасників схеми під час передачі частини коштів.

Наразі слідство встановлює повне коло осіб, причетних до цієї оборудки. Також перевіряються особи, які у такий спосіб виїхали за межі України.

Вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування здійснюється СУ ГУНП в Кіровоградській області, оперативний супровід - Управлінням стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню поки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.