Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Донеччині судитимуть керівника клубу «Амазонки», в якому діти проходять підготовку для служби в НЗФ РФ (ФОТО)

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено спеціальне досудове розслідування та направлено до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Горлівки за фактом сприяння діяльності терористичної організації, керівництва не передбаченими законами України воєнізованими формуваннями та втягування неповнолітніх у злочинну діяльність (ч. 1 ст. 258-3, ч. 3 ст. 260, ч. 1 ст. 304 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2017 році обвинувачений створив на тимчасово окупованій території Донецької області військово-патріотичний клуб «Амазонки». До незаконного формування приймаються хлопчики та дівчатка віком від 8 до 18 років. Вони виховуються на ідеях сепаратизму та «Руського миру».


Під його керівництвом неповнолітні проходять військову підготовку для подальшої служби в окремих структурних підрозділах та інших незаконних збройних формуваннях окупаційної адміністрації РФ, а також псевдореспубліканській гвардії «ДНР», де вони отримують навички рукопашного бою та користування вогнепальною зброєю. 

Оскільки обвинувачений перебуває на непідконтрольній Україні території, його судитимуть заочно.