Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Дніпропетровщині місцевого жителя судитимуть за продаж гуманітарної допомоги для ЗСУ на майже 2 млн грн

За процесуального керівництва Лівобережної окружної прокуратури м. Дніпра до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця м. Дніпро за продаж гуманітарної допомоги, незаконне переправлення осіб через державний кордон України, а також підроблення і використання завідомо підроблених офіційних документів (ч. 3 ст. 201-2, ч. 2 ст. 332, ч. ч. 1, 3, 4 ст. 358 КК України).

За даними слідства, чоловік отримав вантаж із гуманітарною допомогою від керівника благодійного фонду для зберігання. Продукти харчування та засоби особистої гігієни були ввезені до України з країни Європейського Союзу для потреб військових Збройних Сил України. Натомість, обвинувачений продав товари гумдопомоги на території області.

Під час розслідування злочину правоохоронцями задокументовано продаж гуманітарної допомоги на суму майже 2 млн грн.

Також обвинувачений отримав від свого знайомого печатку благодійної організації. За її допомогою він виготовив підроблені документи для виїзду двох водіїв через державний кордон України нібито для отримання та перевезення гуманітарних вантажів для потреб ЗСУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі відділення поліції №2 Дніпровського райуправління поліції ГУНП в Дніпропетровській області за оперативного супроводу співробітників СБУ в області.