Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
На Черкащині затримали одесита, який організував схему переправлення ухилянтів через держкордон

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю Одеси, який організував схему незаконного перетину чоловіками призовного віку державного кордону (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, раніше судимий підозрюваний за попередньою змовою з іншими особами налагодив переправлення військовозобов’язаних за кордон. Мав намір перевезти місцевого жителя до Республіки Польща. 

Він обіцяв підготувати пакет документів, що надавав змогу безперешкодно перетнути держкордон. Винагорода за цю «послугу» становила 190 тис грн.

Підозрюваного затримали на одній із АЗС у Черкасах безпосередньо під час отримання частини обумовленої суми – 30 тис грн.

Наразі йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. Вживаються заходи, спрямовані на встановлення всіх осіб, причетних до організації незаконної схеми. 

Протиправну діяльність викрито спільно зі слідчими Черкаського РУП ГУ Нацполіції в Черкаській області за сприяння співробітників Управління СБУ в Черкаській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.