Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Міжнародна організація GLOBSEC підтримує зусилля України для притягнення до відповідальності агресора

Це обговорили під час зустрічі Генерального прокурора Андрія Костіна з Президентом та делегацією GLOBSEC. 

Генпрокурор висловив вдячність делегатам за особистий візит до України, а також привітав відкриття офісу GLOBSEC у Києві. 

«Ваша солідарність з Україною дуже важлива для нас, ми змагаємося на юридичній передовій. Допомагаючи Україні, світова спільнота захищає і себе, адже саме безкарність у минулому дозволила агресору розпочати цю війну та вкотре зруйнувати принципи міжнародного права. Лише повне притягнення росії до відповідальності дозволить запобігти повторенню міжнародних злочинів у майбутньому», - заявив Андрій Костін. 

Президент GLOBSEC Роберт Васс заявив, що він особисто та члени делегації продовжуватимуть робити все можливе для підтримки України. За його словами, Україна бореться не лише за власну незалежність, але відстоює принципи міжнародного правопорядку. Пан Васс також додав, що він та його колеги були свідками наслідків жахливих злочинів РФ на Київщині під час візиту до України у травні. Він наголосив, що повністю підтримує зусилля України для притягнення винних до відповідальності. 

Генеральний прокурор закликав членів GLOBSEC приєднатися до ініційованого Україною, створення спеціального міжнародного трибуналу щодо злочину агресії. Він підкреслив, що підтримка організації у формуванні кластеру держав-однодумців є надзвичайно важливою.

«Світова спільнота має моральний обов’язок без поблажливості притягнути кремль до відповідальності за його жорстокі дії. Ми маємо забезпечити політичну та правову відповідальність росії на міжнародному рівні, а також індивідуальну відповідальність осіб, які вчиняли злочини», - наголосив Андрій Костін. 

Під час зустрічі обговорили посилення санкційної політики, всебічної допомоги Україні, а також створення міжнародного компенсаційного механізму. 

Сторони погодилися, що Україна платить найвищу ціну, захищаючи спільні європейські цінності. За результатами зустрічі домовилися продовжувати спільні зусилля для збільшення допомоги та притягнення до відповідальності агресора та відновлення світового правопорядку.