Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мільйон гривень збитків на облаштуванні укриттів у навчальних закладах – повідомлено про підозру трьом посадовцям Шевченківської РДА

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру начальнику та двом заступникам управління освіти Шевченківської районної у місті Києві державної адміністрації за фактом розтрати бюджетних коштів та службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, управління освіти Шевченківської РДА під приводом підготовки освітніх закладів району до нового навчального року, нівелюючи необхідність економії бюджетних коштів в умовах воєнного стану, закупило у підприємця меблі для укриттів у навчальних закладах за значно завищеними цінами. Це призвело до розтрати понад 1 млн гривень бюджетних коштів.

При цьому посадовці управління освіти з метою розтрати бюджетних коштів свідомо не закупили меблі напряму у виробника, з яким неодноразово співпрацювали раніше. Натомість вони впровадили схему, відповідно до якої співучасник-підприємець мав спочатку придбати відповідні товари у зазначеного виробника, а потім поставити їх замовнику за завищеними цінами.

Слідство у кримінальному провадженні триває, вирішується питання про взяття під варту підозрюваних та відсторонення їх від посад. 

Також перевіряється причетність до вчинення злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Шевченківського управління поліції ГУНП в м. Києві за оперативного супроводу Центрального МРВ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області та ССП Шевченківського УП ГУНП у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.