Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мешканця Снігурівки судитимуть за колабораціонізм

Миколаївською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця м. Снігурівка Баштанського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що проросійськи налаштований чоловік під час окупації м. Снігурівка погодився на пропозицію представника збройних сил РФ.

Вона полягала у тому, що обвинувачений мав продавати автозапчастини, а частину прибутку передавати представнику держави-агресора.

З вересня по листопад 2022 року громадянин самовільно зайняв один з магазинів на місцевому ринку.

Він почав торгувати автозапчастинами та мастилами для авто, які йому передавав на реалізацію військовий РФ.

За таку співпрацю чоловік мав привілеї перед іншими місцевими мешканцями. Також він міг безперешкодно виїжджати до тимчасово окупованого Херсону.

Крім того, обвинувачений є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом надання неправомірної вигоди слідчому СБУ у розмірі 1000 доларів США за непритягнення його до кримінальної відповідальності за співпрацю з окупантами (ч. 3 ст. 369 КК України).

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими УСБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.