Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мешканця Первомайського району Миколаївщини судитимуть за держзраду

Первомайська окружна прокуратура Миколаївської області скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя смт Врадіївка за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, держзради та поширення матеріалів про глорифікацію осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України (ч. 1, 2 ст. 110, ч. 2 ст. 111 ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений за вказівками свого куратора - представника спецслужби рф збирав та передавав інформацію щодо місць розташування військових та обʼєктів критичної інфраструктури у Врадіївці. 

Він неодноразово поширював у забороненій соцмережі «Вконтакте» матеріали із закликами до зміни меж території або державного кордону України, а саме приєднання Миколаївської області до території рф. Також він закликав до глорифікації осіб, які здійснюють збройну агресію рф проти України.

Під час обшуку за місцем його проживання правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку, телефони та документи, що містить докази вчинення злочинів.

Наразі чоловік перебуває під вартою. 

Досудове розслідування здійснювали співробітники Нацполіції в Миколаївській області, оперативний супровід – Управління СБУ в Миколаївській області

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.