Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Мешканця Миколаєва судитимуть за державну зраду

Миколаївською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця м. Миколаєва за державну зраду та виправдування збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 111, ч. 1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

У ході слідства встановлено, що обвинувачений добровільно вступив у злочинну змову із представником держави-агресора з метою надання допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

З цією метою він через месенджер «Telegram» шукав осіб, за допомогою яких зможе передавати представникам спецслужб та збройних сил РФ відому йому інформацію щодо переміщення, руху і розташування Збройних Сил України.

Наприкінці серпня 2022 року обвинувачений зв’язався з представником головного управління генштабу ЗС РФ. На виконання його завдання передавав відомості разом із фото про рух, переміщення та розташування військовослужбовців ЗСУ та військової техніки у Миколаєві.

Упродовж серпня – вересня 2022 року обвинувачений передав відомості щодо руху та переміщення військової техніки ЗСУ, вказавши при цьому географічні координати точки по маршруту їх слідування, а також координати розташування блокпосту в обласному центрі.

Фото та відеофіксацію військової техніки обвинувачений здійснював за допомогою відеореєстратора, прихованого у власному автомобілі.

Також чоловік через соціальну мережу поширював матеріали, у яких виправдовував злочинні дії російських військ проти України.

Наразі він перебуває під вартою.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими управління СБУ в Миколаївській області.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.