Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
«Махінації» з комунальними землями на Хмельниччині – підозрюється службовець сільгосппідприємства

За процесуального керівництва Теофіпольського відділу Волочиської окружної прокуратури працівнику товариства повідомлено про підозру у зловживанні повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права та службовому підробленні, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України).

За даними слідства, керівник одного із підрозділів сільгосппідприємства підробив рішення сесії сільської ради про надання у власність громадян 18 га  земель у Теофіпольському районі.

Фактично на пленарному засіданні це питання не обговорювалося.

Згодом підроблені та підписані сільським головою рішення були використані для реєстрації права приватної власності на землі.

Спробу неправомірного відчуження ділянок вартістю понад 900 тис грн попереджено арештом, накладеним в рамках кримінального провадження.

Раніше за вчинене притягнуто сільського голову. Він обвинувачувався у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Хмельницького районного управління поліції ГУ Нацполіції в області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.