Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Майже 1,5 млн грн збитків на укладенні договору на ремонт зруйнованого ворожим обстрілом ліцею на Харківщині – повідомлено про підозру головному бухгалтеру навчального закладу

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області громадянці повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України).

За даними слідства, головна бухгалтерка ліцею у м. Люботин, яку призначено уповноваженою особою з питань публічних закупівель, прийняла рішення про проведення процедури відкритих торгів. Питання стосувалось виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт ліцею, пошкодженого ворожим обстрілом.

До участі у закупівлі були допущені двоє учасників. Один з ціновою пропозицією 2,4 млн грн, інший — понад 3,8 млн грн. Головний бухгалтер ліцею відхилила найбільш економічно вигідну пропозицію та перерахувала понад 3,8 млн грн приватному підприємству за виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Відповідно до висновку судово-економічної експертизи, підозрювана спричинила державі майже 1,5 млн грн збитків.

Наразі вирішується питання щодо обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснює СВ відділення поліції №2 Харківського РУП №1 ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.