Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Легалізація іноземців та переправленння осіб через кордон – мешканцю столиці повідомлено про підозру

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру мешканцю столиці за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за грошову винагороду сприяв отриманню іноземними громадянами документів для оформлення посвідки на тимчасове проживання в Україні. Також він пропонував їм та громадянам України призовного віку свою допомогу в отриманні документів про статус волонтера у благодійному фонді, який займається доставкою міжнародних гуманітарних вантажів до України.

Статус волонтера надавав можливість іноземцям та ухилянтам безперешкодно перетинати державний кордон України у період дії воєнного стану.

Інформація про надання цих послуг розміщувалася на інтернет ресурсі разом із переліком цін, контактними даними організації та адресою офісу.

Організатора схеми затримали під час передачі іноземцю незаконно отриманої посвідки про тимчасове проживання в Україні під виглядом волонтера.

Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. 

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають, встановлюються інші учасники злочинної схеми, а також особи, які нею скористалися. 

Досудове розслідування здійснюється слідчими СВ Печерського УП ГУ НП у м. Києві за оперативного супроводу Департаменту міграційної поліції.