Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Корпоративні права на 40 млн грн та майно 9 підприємств передані в АРМА

За клопотанням прокурорів Харківської обласної прокуратури судом накладено арешт на корпоративні права 9-ти суб’єктів підприємницької діяльності Харківського регіону, засновниками яких є громадяни РФ, на загальну суму понад 40 млн грн. Також арештовано нерухоме майно цих підприємств загальною площею майже 16 тис кв м.

Арештоване майно та корпоративні права передані в управління АРМА.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом у великих розмірах службовими особами низки підприємств, зареєстрованих на території Харківської області, засновниками яких є російські громадяни та компанії (ч. 2 ст. 209 КК України).

За даними слідства, службові особи цих підприємств легалізували отримані внаслідок несплати податків грошові кошти шляхом проведення фінансових операцій з компаніями-засновниками країни-агресора.

Харківською обласною прокуратурою спільно з ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області та Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ, за інформаційного забезпечення ГУ ДПС у Харківській області вживаються заходи щодо арешту майна та корпоративних прав російських бізнесменів.