Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Коригував вогонь російської артилерії по Бахмуту – повідомлено про підозру громадянину

За процесуального керівництва Вінницької обласної прокуратури повідомлено про підозру у державній зраді жителю м. Бахмут Донецької області (ч. 2 ст. 111 КК України).

За даними слідства, підозрюваний співпрацював з представниками РФ, надаючи ворогові інформацію про розташування, переміщення та дислокацію військової техніки і підрозділів Збройних Сил України. Чоловік мав можливість збирати необхідні відомості, оскільки проживав у районі, де ведуться активні бойові дії.

У липні 2022 року він через месенджери кілька разів надав координати розміщення військовослужбовців ЗСУ у Бахмуті для забезпечення влучних артилерійських обстрілів українських позицій.

За клопотанням прокурора суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчим відділом Управління СБУ у Вінницькій області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.