Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Корегував вогонь окупантів по інфраструктурі Миколаєва – за держзраду судитимуть місцевого мешканця

Миколаївська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний щодо місцевого жителя за фактом державної зради (ч.2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, надавав представникам держави-агресора відомості про рух, переміщення та розташування військовослужбовців на території Миколаєва, а також результати артобстрілів інфраструктури обласного центру. 

Він отримав від російських кураторів псевдонім «Фантом». Він, зокрема надавав детальні фотографії результатів обстрілів мосту, суднобудівного заводу та вищих навчальних закладів. 

У вересні минулого року чоловік отримав чергове завдання сфотографувати міську ТЕЦ (пункти пропуску, наявність охорони, схеми розташування виробничих потужностей, парових турбін, водонагріваючих котлів, газових труб, відвід силових електрокабелів, ліній електропередач), а також розташування вузлових електропідстанцій, розташованих поруч з ТЕЦ. 

Вже наступного дня чоловік разом із своїм родичем, який не був обізнаний про його наміри, виконав завдання. 

Наразі він перебуває під вартою. Досудове розслідування здійснювало Управління СБУ в області. 

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.