Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Контролював забезпечення електрикою окупаційної адміністрації м. Лиман - викрито місцевого мешканця

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури повідомлено про підозру громадянину України у колабораційній діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у червні 2022 року мешканець м. Лиману добровільно погодився працювати на окупаційну адміністрацію захопленого військовими РФ міста. Він обійняв псевдопосаду начальника «Краснолиманського району електричних мереж» державного унітарного підприємства так званого «міністерства вугілля і енергетики ДНР». 

Працюючи на ворога, підозрюваний відповідав за підбір кадрів, керував особовим складом «РЕМу». Він контролював забезпечення електроенергією окупаційної адміністрації держави-агресора, відділу народної міліції та місцевої комендатури.

Після деокупації м. Лиману українськими захисниками в результаті стабілізаційних заходів його викрили та затримали правоохоронці. Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Досудове розслідування і оперативний супровід здійснюється ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.