Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Контролює діяльність окупаційних підприємств та відкриття центрів з примусової паспортизації – повідомлено про підозру «міністру економічного розвитку днр»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру громадянину рф за фактом посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч. 2 ст. 110 КК України).

За даними слідства, у серпні 2022 року мешканець Москви приїхав для налагодження співпраці з окупаційною адміністрацією рф в Донецькій області. Він обійняв посаду «першого заступника міністра економічного розвитку днр», а вже через кілька місяців – «міністра» незаконного відомства псевдореспубліки.

На цій псевдопосаді підозрюваний проводить наради для підготовки входу окупованих територій регіону до «вільної економічної зони» з державою-агресором.

Здійснює фінансовий контроль за захопленими заводами, фабриками та іншими промисловими об’єктами для отримання прибутку. 

Також у своїй діяльності він створює імітацію економічного розвитку так званої «днр» задля інвестиційної підтримки та кредитування підприємств, зареєстрованих на тимчасово не підконтрольній території України.

До компетенції «міністра» відноситься і забезпечення діяльності багатофункціональних центрів з надання послуг населенню. Зокрема – це подача документів на примусове отримання російських паспортів та перерахунок пенсій.

Користуватись послугами установ можуть лише ті мешканці, які отримали паспорти рф чи «днр».

Досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.