Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Колишній завідувачці відділу ГУ Пенсійного фонду в Херсонській області повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури колишній завідувачці одного з відділів Головного управління Пенсійного фонду в Херсонській області заочно повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, з березня 2022 року підозрювана погодилась на співпрацю з окупаційною владою країни-агресора. У період воєнного стану вона добровільно зайняла посаду так званого «Председателя Пенсионного Фонда Херсонской области».

З метою утвердження влади окупантів жінка організувала видачу пенсійних виплат в розмірі 10 тисяч рублів, займалась добором працівників та виконувала інші функції, забезпечуючи роботу псевдооргану.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваної у розшук та обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими УСБ України в Херсонській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.