Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівнику окупаційної прокуратури та псевдопосадовиці «ЛНР» повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва органів прокуратури Луганської області двом особам повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, після російського вторгнення в Україну підозрювані пішли на співпрацю з представниками окупаційної влади РФ. Громадянин, який до 2014 року працював в органах прокуратури Луганщини та залишився на тимчасово окупованій території, очолив псевдопрокуратуру Старобільського району «ЛНР», а депутат та секретар Новопсковської селищної ради обійняла посаду так званого «заступника голови адміністрації Новопсковського району ЛНР».

Вони організовують та забезпечують роботу псевдоструктур. Керівник окупаційної «прокуратури» здійснює добір кадрів серед місцевого населення, легалізовує законодавство так званої «ЛНР», а також координує роботу з виявлення проукраїнськи налаштованих громадян. Псевдопосадовиця виконує організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції у незаконному органі влади.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється слідчими 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.