Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Керівнику кар'єру на Кіровоградщині повідомлено про підозру у незаконному видобутку щебеню на 72 млн грн

За процесуального керівництва Голованівської окружної прокуратури Кіровоградської області директору кар'єру повідомлено про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин, шляхом вибуху, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 4 ст. 240 КК України).

За даними слідства, підозрюваний за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, подовжував здійснювати діяльність на території Гайворонського родовища. Він підписував усі необхідні документи на проведення підприємством вибухових робіт по видобуванню корисних копалин загальнодержавного значення. У незаконний спосіб було видобуто будівельного щебеню - мігматитів на 72 млн грн.

Розмір збитків підтверджено висновком судової екологічної експертизи.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Голованівського районного управління поліції ГУ Нацполіції України в Кіровоградській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.