Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Капітальний ремонт парку «Молодіжний» у Києві зі збитками у понад 614 тис грн – повідомлено про підозру директору комунального підприємства

За процесуального керівництва Деснянської окружної прокуратури м. Києва повідомлено про підозру директору КП по утриманню зелених насаджень Деснянського району у службовій недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

За даними слідства, комунальне підприємство восени 2022 року оплатило роботи з проведення капітального ремонту парку «Молодіжний» у Деснянському районі міста Києва, до складу яких включено вартість будівельних матеріалів за значно завищеною ціною.

Надалі директор комунального підприємства, не перевіривши середню ринкову вартість будівельних матеріалів, підписав договір підряду з підприємством на проведення капітального ремонту парку «Молодіжний».

В ході слідства встановлено, що вартість щебню та гранвідсіву завищена на суму понад 614 тис гривень і це при тому, що загальна вартість договору підряду складала трохи більше 2 млн грн. 

Директору комунального підприємства повідомлено про підозру та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та зі штрафом до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Слідство триває.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СВ Деснянського ГУНП в місті Києві.