Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова зустрілася з новопризначеним бізнес-омбудсменом Романом Ващуком

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова зустрілася з новопризначеним бізнес-омбудсменом Романом Ващуком та його заступником Ярославом Грегірчаком. Вони представили системний звіт Ради бізнес-омбудсмена «Зловживання та тиск правоохоронців на бізнес».

«Ми продовжуємо системну роботу на напрямі захисту бізнесу.  Адже він дає робочі місця, наповнює бюджет за рахунок сплати податків, без нього неможливе повноцінне існування держави. Створення та підтримання клімату сприятливого для інвестицій – відповідальність усієї державної машини, в тому числі правоохоронної системи. Тому ми працюємо над тим, щоб будь-які зловживання правоохоронців залишилися в минулому. Безумовно, наша з тісна співпраця із Радою бізнес-омбудсмена змінює ситуацію і цей постійний відкритий діалог робить ефективнішою кожну зі сторін», – зазначила Ірина Венедіктова.

Генпрокурор констатувала, що за понад рік роботи в Офісі Генерального прокурора реального механізму протидії протиправному тиску на бізнес, який втілює профільний департамент, вдалося захистити мільярди інвестицій та зберегти та сприяти створенню десятків тисяч робочих місць.

Роман Ващук повідомив, що у загальному потоці скарг до Ради бізнес-омбудсмена близько 14% стосується правоохоронної системи. Також він зазначив, що установа переважно виступає в інтересах українського бізнесу – від його представників надходить близько 87% скарг. Бізнес-омбудсмен зауважив, що готовий до продовження конструктивної взаємодії.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання та системні рекомендації, зазначені у звіті, та домовилися  про розвиток подальшої співпраці.