Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова та Прокурор Міжнародного кримінального суду побували на місцях вчинення воєнних злочинів РФ на Київщині

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова та Прокурор МКС Карім А.А.Хан здійснили спільну робочу поїздку в Бучу на Київщині, де сьогодні почалася ексгумація тіл вбитих цивільних вже з другої великої могили на території місцевої церкви. Разом вони відвідали також місце зберігання розстріляних військовими РФ автівок, на яких люди намагалися втекти від війни та одну із катівень, де до смерті замордували 7 українців.

«Карім А.А. Хан, королівський адвокат, прибув до Києва з командою слідчих та експертів, щоб розпочати своє незалежне розслідування безпосередньо на місцях вчинення воєнних злочинів», - заявила Генпрокурор.

Вона поінформувала, що у другому великому похованні, як і в попередньому, більшість з 15 жертв, яких вже оглянули, мають вогнепальні та осколкові поранення.

«Тут на кожному кроці жахливі докази звірств армії РФ на території України і ми об‘єднуємо зусилля із Офісом прокурора МКС, щоб розслідувати кожен воєнний злочин на нашій землі» - підкреслила Ірина Венедіктова.

Вона також додала, що невдовзі Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду приєднається до роботи спільної слідчої групи, яку Україна, Литва та Польща створили на платформі Євроюсту.

«Дуже важливо, що Прокурор МКС Хан бачить наслідки і свідчення цих жахливих злочинів РФ на власні очі і щирий у своєму прагненні невтомно працювати заради верховенства права та справедливості для жертв та потерпілих», - наголосила Генпрокурор.

Генпрокурор разом із Карімом Ханом взяли участь у спільному засіданні Комітетів ВР з питань правоохоронної діяльності, з питань правової політики, з питань зовнішньої політики та з питань нацбезпеки.

«Війна – час мобілізації на всіх фронтах. Законодавчий і юридичний нині йдуть пліч-о-пліч заради результату і перемоги», - резюмувала Ірина Венедіктова.