Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова провела зустріч із Незалежною міжнародною комісією ООН з розслідування злочинів в Україні

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч з Незалежною міжнародною комісією ООН з розслідування злочинів в Україні. Генпрокурор обговорила з Еріком Мьосе, Ясмінкою Джумхур, Пабло де Грейфом та іншими членами комісії та слідчої групи роботу національних органів правопорядку і правосуддя та міжнародного юридичного фронту з розслідування та переслідування злочинів, як вчиняються під час повномасштабної агресії РФ проти України. 

Ірина Венедіктова поінформувала комісарів та слідчих про результати розслідувань на сьогодні – 104 підозрюваних у воєнних злочинах та 8 справ переданих до суду, також 3 вироки. У ході зустрічі обговорили також масштаби незаконного переміщення людей, сексуальне насилля та обмеження свободи слова на окупованих територій, а також питання дотримання прав військовополонених. 

“Дуже важливо, що Комісія зараз на нашій землі і збиратиме правду про війну в Україні: докази злочинів, порушень прав людини, міжнародного гуманітарного права. Її звіт на Генасамблеї ООН та Раді ООН з прав людини буде ключем для розуміння всього світу про жахи і звірства, які кояться в центрі Європи у 21 столітті.   Тож ми готові допомогти Комісії інформацією та даними та всіляко сприяти її роботі”, – резюмувала Генеральний прокурор.