Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Ірина Венедіктова побувала з першим із 2002 року візитом Генпрокурора України до Мін’юсту США

В рамках робочої поїздки до США Ірина Венедіктова зустрілась із заступником Генерального прокурора США з питань відділу кримінальних справ Кеннетом А. Політом-молодшим та його заступником і радником з міжнародних справ Брюсом К. Шварцом. Це перший візит українського Генерального прокурора до Міністерства юстиції Сполучених штатів Америки із 2002 року.

Представники Мін’юсту США відзначили високий рівень та тісну взаємодію між Міністерством юстиції США та Офісом Генерального прокурора. Сполучені Штати Америки та Україна є учасниками двостороннього Договору про взаємну правову допомогу, і обидві країни активно використовують його для проведення розслідувань та судового переслідування.

«Екстрадиційне співробітництво між нашими країнами розвивається досить динамічно – за останній рік ми видали до США стільки ж осіб, скільки за попередні 4 роки разом узяті. І я переконана, що ми й надалі діятимемо злагоджено та ефективно в рамках кримінальних проваджень», – зазначила Ірина Венедіктова.

Американські колеги також високо оцінили підтримку Офісу Генпрокурора та українських правоохоронних органів у міжнародних операціях у сфері протидії кіберзлочинності.

«Ми вже маємо історію спільних перемог із припинення діяльності хакерських угруповань та міжнародних шахрайських схем. Мова йде про масштабні операції правоохоронних органів, які мають глобальний вплив, як наприклад, цьогорічна міжнародна операція з викриття хакерської групи, що розповсюджувала шкідливе програмне забезпечення «Emotet», – розповіла Ірина Венедіктова.

Генпрокурор додала, що українська прокуратура відкрита до розвитку співпраці у сфері кібербезпеки, спільних проектів із захисту інтелектуальної власності, протидії екологічним злочинам та торгівлі людьми. Також Офіс Генпрокурора наразі працює з партнерами та експертами США над функціональним аналізом усіх рівнів прокуратури України та Концепцією розвитку кримінальної юстиції та органів правопорядку.