Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Головного інженера судитимуть за службову недбалість зі збитками понад 850 тис грн

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно головного інженера авторського нагляду спеціалізованого підприємства за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у 2018 році комунальна корпорація «Київавтодор» уклала з приватним товариством договір на виконання робіт з капітального ремонту дорожнього покриття та заміни опор електромереж зовнішнього освітлення ділянки дороги у Солом’янському районі столиці.

Головний інженер авторського нагляду, неналежно здійснюючи контроль за власним проектом та відповідністю прийнятим проектним рішенням проведеним будівельно-монтажним роботам, не забезпечив фіксування відступів від них та усунення допущених порушень підрядною організацією. Вже за нетривалий час це призвело до явних ознак корозії використаних матеріалів.

У ході проведення експертизи встановлено, що вартість матеріалів, які не відповідали проекту, завищена на понад 850 тис грн.

У зв’язку з бездіяльністю органу, інтереси якого були порушені, та не вжиттям самостійних заходів щодо їх відновлення, в інтересах органу місцевого самоврядування прокурором до обвинуваченого самостійно заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди завданої кримінальним правопорушенням.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.