Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Голосував за «прийняття до складу РФ» Херсонської та Запорізької областей – повідомлено про підозру заступнику голови держдуми РФ

За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру російському олігарху, заступнику голови держдуми РФ у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело до загибелі людей та настання інших тяжких наслідків (ч. 3 ст. 110 КК України).

За даними слідства, підозрюваний сприяв військовій агресії РФ та голосував за «прийняття до складу РФ» Херсонської та Запорізької областей.

Також встановлено, що він разом з іншими особами є кінцевим бенефіціаром групи енергетичних компаній «VS Energy», яка працює в Україні. В її управлінні перебувають об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві, на корпоративні права яких вже накладено арешт за клопотанням прокурорів.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР за оперативного супроводу співробітників ГУ «І» ДЗНД СБУ.