Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Голосували за приєднання Донеччини до рф – судитимуть 12 так званих «депутатів народної ради днр»

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до судів обвинувальні акти стосовно 12 громадян України. Їм інкримінують колабораційну діяльність та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, у вересні 2022 року так звані «депутати народної ради днр» проголосували за проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованій частині Донеччини. Серед учасників засідання, зокрема, були «голова ради», командир так званого макіївського гарнізону, голови «комітетів», заступник одного з колишніх «міністрів оборони днр» та лідерка компартії «республіки».

Такі вищевказані дії «посадовців» призвели до проведення фейкового «волевиявлення». Крім того, процедура відбувалася під тиском, «комісія» не дотримувалася таємниці голосування, а озброєні автоматами силовики змушували громадян обирати «правильний варіант» в бюлетені.

Наразі обвинувачені перебувають у розшуку. Спеціальні досудові розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.