Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Андрій Костін зустрівся з заступницею Державного секретаря США Узрою Зея

В рамках офіційного візиту до США Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з заступницею Державного секретаря США з питань цивільної безпеки, демократії та прав людини Узрою Зея.

Генпрокурор запевнив пані Зею, що підтримка США в найтемніші часи мала реальний вплив на ситуацію в Україні і ніколи не буде забута українським народом.

Андрій Костін розповів, що за час повномасштабного вторгнення українські громадяни стали свідками навмисних обстрілів шкіл, дитячих садків, медичних установ і лікарень, залізничних станцій і електростанцій російською армією. Загальна кількість зруйнованих або пошкоджених об'єктів цивільної інфраструктури досягає 40 000.

«Росія продовжує повномасштабну війну, свідомо знищуючи цивільне населення та інфраструктуру нашої держави. Росія веде війну терору. Ми маємо відновити справедливість і покарати агресора на національному та міжнародному рівнях. В тому числі, через правові механізми арешту та конфіскації активів військово-політичної еліти РФ, воєнних злочинців та олігархів», - сказав Генпрокурор.

Андрій Костін запевнив, що Офіс Генерального прокурора та інші правоохоронні і державні органи нашої держави готові співпрацювати з усіма міжнародними партнерами у пошуках справедливості та відповідальності.