Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Андрій Костін зустрівся з Послом США в Україні Бріджит Брінк

Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Бріджит Брінк. У ході зустрічі обговорили актуальні питання співпраці та поглиблення спільних ініціатив.

Її Високоповажність Посол привітала Андрія Костіна з вступом на посаду. Також вона позитивно оцінила його перше рішення – призначення керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Україна повинна перемогти в обох війнах: зовнішній - проти країни-агресора, і внутрішній - проти корупції. Моя позиція як Генерального прокурора та громадянина - кожен з нас знаходиться на передовій і повинен працювати для перемоги. Зі свого боку я готовий надавати усю необхідну підтримку антикорупційним органам», - наголосив Андрій Костін.

Окремо сторони зупинилися на обговоренні важливості ефективного розслідування злочинів агресії та воєнних злочинів РФ в Україні. Генпрокурор зауважив, що підтримка міжнародних експертів та досвідчених фахівців є дуже важливою для відновлення справедливості – основного запиту суспільства.

«Ефективна координація з боку прокуратури є ключовою як для активізації роботи правоохоронної системи, так і для проектів міжнародної партнерської підтримки. Ми працюємо над посиленням цієї ролі органів прокуратури, адже наша головна мета – результат у розслідуванні воєнних злочинів, якого вимагають українці», – підкреслив Генпрокурор. 

Пані Посол Брінк зауважила, що партнери готові і надалі надавати свою допомогу для завершення процесу трансформації прокуратури та задоволення запиту суспільства на справедливість, в тому числі щодо воєнних злочинів. Вона також додала, що США продовжать експертну підтримку та допомогу у розслідуванні жахливих злочинів, скоєних російськими військовослужбовцями.

Обговорюючи питання реформи у органах прокуратури, Андрій Костін висловив свою позицію щодо необхідності продовження інституційної реформи для забезпечення прозорості, ефективності та суспільної підзвітності.

Він зауважив, що однією з важливих ініціатив є прийняття комплексної стратегії кримінального правосуддя. Генпрокурор також поділився баченням щодо діджиталізації прокуратури: «Запровадження електронної системи кримінального провадження допоможе спростити, прискорити та систематизувати роботу правоохоронних органів, зокрема щодо воєнних злочинів».

Сторони погодилися продовжувати тісну співпрацю задля побудови сильної, незалежної, відкритої прокуратури як інституції, роль якої є ключовою в координації системи кримінальної юстиції.