Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Андрій Костін зустрівся з Головою Конституційної ради Французької Республіки Лораном Фабіусом

Перебуваючи у Парижі, Генеральний прокурор Андрій Костін зустрівся з Головою Конституційної ради Французької Республіки Лораном Фабіусом. Обговорили виклики, які постали перед правоохоронною та судовою системами України.

Генпрокурор повідомив, що з 24 лютого правоохоронні органи України зареєстрували понад 36 000 воєнних злочинів, які призвели до загибелі 7 497 цивільних осіб - 418 з них діти. 10 184 цивільних осіб, серед яких 786 дітей, поранено. Знищено та пошкоджено 44 881 об’єкт цивільної інфраструктури. І ці дані далеко неповні, адже не включають в себе тимчасово окуповані території.

Говорячи про механізми та шляхи відновлення справедливості і притягнення до відповідальності за скоєні в Україні міжнародні злочини, а також злочин агресії, обговорили створення Спеціального міжнародного трибуналу.

Генпрокурор наголосив: «Кожна звільнена територія в Україні тепер є місцем злочину. Безумовно, основний тягар притягнення до відповідальності за ці злочини покладається на національні органи України. Водночас, ми чекаємо від міжнародної спільноти допомоги і підтримки у створенні спеціальних механізмів. Відповісти за вчинене мають не лише солдати, а й ті, хто приймав рішення, аж до найвищих чинів та кабінетів».