Контраст contrast
Шрифт
Сховати налаштування hide
Генпрокурор Андрій Костін зустрівся з членами глобальної парламентської мережі United for Ukraine

Перебуваючи у Страсбурзі, Генеральний прокурор Андрій Костін провів зустріч з членами глобальної парламентської мережі United for Ukraine (U4U).

Обговорили вже існуючі та необхідні механізми притягнення РФ до відповідальності за злочини, вчинені на нашій території.

«Російський режим підриває основи міжнародного права протягом останніх 15 років. Позиція кожного українця полягає в тому, що ми маємо забезпечити комплексну відповідальність агресора. І не лише за воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид, а й за злочин агресії», - заявив Генпрокурор.

Андрій Костін розповів, що Україна вже налагодила тісну співпрацю з Міжнародним кримінальним судом та Євроюстом. Водночас, для побудови цілісної системи притягнення до відповідальності необхідний Спеціальний трибунал щодо злочину агресії. «МКС і Трибунал - це два взаємодоповнюючі механізми», - додав він.

Генпрокурор висловив вдячність парламентарям за чітку й рішучу позицію в підтримці прагнень нашої країни до відновлення справедливості. Він запевнив, що Україна спільно з міжнародними партнерами активно працює над тим, аби жоден злочинець, незалежно від статусу, не залишився непокараним. А всі постраждалі – отримали компенсацію. 

«Росія має заплатити за всі втрати українців у цій війні. Гроші російських олігархів, всіх причетних до агресії й тих, хто так чи інакше її підтримує, мають бути не лише арештовані, а й конфісковані. Закликаю партнерів до створення такого механізму», - наголосив Андрій Костін.